Hírek

Archívum havi bontásban (2020-11)

#back_to_full_archives

COVID karantén tájékoztató

| 2020.11.24. 11:36:09 | Szabó Éva

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány sajnos egyre inkább érinti községünket is. Tájékoztatás képpen szeretnénk megosztani néhány fontos tudnivalót ezzel kapcsolatban.

Betegnek minősül az az ember, akinél tünetek mellett pozitív PCR vizsgálattal, illetve pozitív COVID-19 AG gyorsteszttel igazolható a fertőzés. Tünetmentes hordozó, akinél pozitív PCR vizsgálattal, illetve pozitív COVID-19 AG gyorsteszttel igazolható a fertőzés. Beteg személy esetében a tünetek megszűnését követően minimum 3 napig, illetve a betegség kezdetétől (tünet nélkül a pozitív teszt 0. napjától) minimum 10 napig karanténban kötelező lenni. A betegség lefolyásától, a beteg állapotától függ, hogy otthonában, vagy kórházban tölti a karantén idejét.

 Kontaktnak minősül az a személy, aki beteg közelében, zárt térben 2 m-en belül 15 percnél hosszabb ideig tartózkodik (pl.pedagógus-gyermek) vagy társával kezet fog, megöleli- elsősorban csoporttársak, családtagok. A találkozástól számítva minimum 10 nap karanténra kötelezik. Ez nem jelent betegséget! Az intézkedés célja a megelőzés!

Ha valakit karanténra köteleznek, akkor az a Pest megyei Kormányhivatal Dabas Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályától kap erről határozatot (levél, e-mail, telefon) vagy óvodai kontaktszemély esetében az Óvoda-óvodavezető kapja a határozatot és megküldi a Szülők számára. A karantén feloldásáról szóló határozat COVID érintettség esetén kerül kiküldésre, kontaktszemély esetén az előzőekben kiküldött határozat tartalmazza a karantén végső napjának idejét.

A karantén ideje alatt a járványügyi megfigyelés alá helyezett személyeknek kötelező otthonukban tartózkodni, nem hagyhatják el lakóhelyüket! A Rendőr bármikor ellenőrizheti!

Kérem, segítsük egymást, figyeljünk egymásra!

Tisztelettel:

 

Dr. Szlivka Gabriella                                  Szabó Éva

      gyermekorvos                                        óvodavezető

Címkék:

Tovább

Keresés

 
Szivárvány Napköziotthonos Óvoda – © 2024 minden jog fentartva